Nina Gaarden vinner av NNVs konkurranse

Nina Gaarden fra Narvik er plukket ut til å representere Nordnorsk viseforum på Josefine visefestival i Oslo 30. mai i år. Juryen sa bl.a. at hun er en ny og original nordnorsk stemme.

Norsk viseforum feirer 40-års jubileum i år, som skal markeres med en egen konsert under Josefine visefestival i Oslo 30. mai i år.
I den anledning har hver region i landet fått anledning til å plukke ut en ung artist til å spille på jubileumskonserten.
Nordnorsk viseforum lyste ut en konkurranse og inviterte unge visesangere/-grupper til å melde seg på. Vi fikk fem forskjellige bidrag og vinneren ble NINA GAARDEN fra Narvik.
Juryen, som besto av visesangerne Ragnar Olsen og Anne Nymo Trulsen fra Tromsø og Arne Ivar Hanssen fra Dyrøy, var enstemmig i sin vurdering:

Juryens begrunnelse:

"Nina Gaarden (f. 1990) fra Narvik er en ny og original nordnorsk stemme. Hun skriver tekster uten mange klisjéer, og iørefallende melodier som underbygger innholdet på en fin måte. Hun har en lavmælt, men utadvendt sceneopptreden og kommuniserer godt med publikum. Hun er allsidig som musiker, spiller gitar, piano og ukulele, og kan variere lydbildet gjennom en konsert – med eller uten band.
Vårt inntrykk er at Nina jobber seriøst og er i ferd med å utvikle sitt personlige uttrykk som visesanger. Hun er en fin representant for den unge, nordnorske “visebølga”, og Nordnorsk viseforum gir henne gjerne litt drahjelp ved å presentere henne på Josefine visefestival.»

Vi gratulerer Nina Gaarden og ønsker henne lykke til!

Hør intervjuet NRK Nordland gjorde med henne 28. april:

http://radio.nrk.no/direkte/p1_nordland#start=15:26:45

Les mer